100 års jubilæum - 2010

I 2010 fejrede Fonden Langelands Elforsyning 100 års jubilæum.

 

Dette affødte flere spændende begivenheder i løbet af året :

 

kunstkalender   

Projektet "De Langelandske Kunsttårne" blev fuldt udbygget med 12 tårne fordelt over hele øen - og kunne nu defineres som "Danmarks længste kunstudstilling".

 

Samtidigt blev der udgivet og husstandsomdelt en Kunsttårne kalender for 2011 - indeholdende en præsentation af tårne og kunstnerne som udstiller i dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der blev udgivet et jubilæumsskrift - Lys over Langeland.


Bo Trolle blev bedt om at føre pennen, og resultatet beskriver på fin vis en lang række af de begivenheder som har haft indflydelse på Langelands Elforsyning's dagligdag igennem de første 100 år.  

    jubilumsbog

 


Der blev arrangeret en særudstilling om H.C Ørsted på Langelands Museum - dette skyldtes at H. C. Ørsted har en markant tilknytning til Elforsyningens historie, da han var opdager af elektromagnetismen - hele kernen i produktionen af el som vi kender den i dag.


 

img 1470     

Bestyrelsen for Langelands Elforsyning, mente at fejringen af de 100 år, skulle komme borgerne på Langeland til gode - og man valgte derfor at skænke en renovering af Ørstedsparken i Rudkøbing til Langeland Kommune.

 

Arbejdet stod på i et års tid - og i november 2011 kunne renoveringen fejres med en indvielsesfest hvor lyset i parken blev tændt for første gang.

 

 

På selve jubilæumsdagen var der reception i elforsyningens lokaler på Spodsbjergvej, hvor kunder, kollegaer, samarbejdspartnere og leverandører strømmede til, og hjalp med at fejre dagen.

 

Kontakt Fonden Langelands Elforsyning:

vind

Denne hjemmeside bruger cookies.

Læs mere om vores cookies på siden fortrolighedspolitik.